Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 3
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES
Program İçeriği
Anabilim Dalı Başkanı
Prof.Dr. Nezihe BULUT UĞURLU
Tarihçe
Kadın Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı 2020 güz döneminde eğitime başlamıştır. Programın süresi bir yılı ders, bir yılı tez olmak üzere toplam iki yıldır. Programın dili Türkçedir.
Kazanılan Derece
Kadın Sağlığı Hemşireliği yüksek lisans derecesi
Kabul Koşulları
Bu programa kaydolabilmek için adayların;
-Hemşirelik veya sağlık memurluğu lisans diplomasına sahip olması,
-Diploma notunun en az 2.00 (dörtlük sistemde) olması,
-Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Lisans Üstü Eğitimi giriş sınavından (ALES) sayısal puan türünden en az 55 puan alması gerekir.
-Yabancı uyruklu öğrenci alımı ile ilgili esaslar senato tarafından belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES) ve yabancı dil sınavından geçerli not almaları koşuluyla doktora programında öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kadın Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programı toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 ders, 1 seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli yüksek lisans programı bir eğitim öğretim yılı 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az 7 ders, seminer ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur. Kadın Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarıyıl olup, program en çok 6 yarıyılda tamamlanır. Öğrenci Kadın Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programı için gerekli şartları yerine getirdiği takdirde 3 yarıyılda da mezun olabilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu alanda uzman hemşireler;
-Kadın Sağlığı ve Doğum Hemşiresi
-Başhemşire
-Eğitim Hemşiresi
-Süpervizör Hemşire
-Akademisyen olabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınavlar, final ve bütünleme sınavlarından oluşur. Sınavlar dışında quiz, proje, ödev araştırma ve öğretim elemanının uygun gördüğü diğer faaliyetler yapılabilir. Bu faaliyetlerin sayısı ve ders notuna katkısı öğretim elemanı tarafından ders planında belirtilir. Sınavlar; yazılı, sözlü, hem yazılı hem sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve sistem tarafından harf notuna dönüştürülür. Başarı notu, final sınavı katkısının %50'sinin altına düşmeyecek şekilde ara sınav ve diğer faaliyetlerin öğretim üyesinin belirlediği % oranları alınarak hesaplanır. Harf notu sınırları öğretim üyesi tarafından belirlenir. Öğrencinin, bir dersten başarılı sayılabilmesi için en az CC harf notu alması gerekir.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3731