Beden Eğitimi ve Spor Doktora - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Özcan SAYGIN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Fatma İlker KERKEZ
Tarihçe
Beden Eğitimi ve Spor Doktora Programı 25/02/2015 tarih 504/14 sayılı senato kararı ile açılarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Doktora Diploması
Kabul Koşulları
1-) Adayların; Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu veya Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu olmaları ve Beden Eğitimi ve Spor alanında yüksek lisans yapmış olmaları gerekir.
2-)Beden Eğitimi ve Spor Doktora programına başvuru yapacak adaylar; ALES puan türünden (EA) en az 65 puana sahip olmalıdır.
3-) Adayların; YÖKDİL, ÜDS, KPDS ‘den veya YDS’den en az 55 puan veya ÖSYM tarafından eş değerliği kabul edilen Uluslararası yabancı dil sınavlarından en az eş değer puan almış olmaları gerekir.
Üst Kademeye Geçiş
Doktora programını başarı ile tamamlayan mezunlar, post – doktora programları ile aynı veya benzer alanlarda yurt içinde veya yurt dışında yüksek öğretim kurumlarına akademik bir pozisyon veya kamu ve özel kuruluşlarda uzman pozisyonu için başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Tez sınavında başarılı olmak ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği’nde belirlenen diğer koşulları da sağlamak şartıyla; doktora tezinin ciltlenmiş beş kopyasını jüri üyelerine verilmek üzere anabilim dalı başkanlığına, tez çalışmasının ciltlenmiş iki kopyasını, tez çalışması pdf formatında kayıtlı iki adet elektronik kopyayı ve mezuniyet evraklarını da ilgili enstitüye sınava giriş tarihinden itibaren bir ay içinde teslim eden öğrenci, doktora diploması almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Yükseköğrenime bağlı kurumlarda akademik kariyere başlama ve beden eğitimi ve spor alanı ile ilgili alanlarda imkan sağlanmış olur.
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınav, yarı yıl sonu ve bütünleme sınavlarından oluşur. Sınalar;yazılı,sözlü, yazılı-uygulamalı ve sözlü-uygulamalı yapılabilir. Her ders için ilgili yarıyılda en az bir ara sınav yapılır. Ara sınav ve yarı yıl sonu başarı notu katkı oranları, ilgili öğretim üyesi veya nitelikleri Senatoca belirlenen doktora derecesine sahip öğretim görevlilerinin önerisi ile her yarı yılın başında Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=3158