Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. ÖZGÜR CEYLAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr.Gör.Dr. AYŞE SENA ENGİN
Tarihçe
Gıda İşleme Bölümü 2013 yılında açılmış 2015-2016 öğrenim yılında eğitime başlamıştır. 2016-2017 öğrenim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiştir.
Kazanılan Derece
Bu bölümden mezun olanlar GIDA KALİTE KONTROLÜ VE ANALİZİ TEKNİKERİ unvanı alırlar.
Kabul Koşulları
ÖSYM sınavlarında yeterli puanı alarak kayıt yaptırabilirler.
Üst Kademeye Geçiş
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi önlisans programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde ülkemizdeki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üniversitelerin;
o Bitki Koruma
o Gıda Mühendisliği
o Kimya
o Beslenme ve Diyetetik
o Tarımsal Biyoteknoloji
Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programından mezun olabilmesi için toplam 120 AKTS ders almak ve genel not ortalamasını en az 2.00 ile tamamlamaları gerekmektedir. Bununla birlikte toplam 30 iş günü olacak biçimde toplam 8 AKTS’lik yaz staj derslerinden başarılı olmaları gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu programı başarıyla tamamlayan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı mezunları; üniversitelerin Gıda Mühendisliği Fakültelerinin laboratuvarlarında, Veteriner Fakültelerinin Besin Hijyeni ve Teknolojisi araştırma-uygulama laboratuvarlarında, Sağlık Bilimleri Fakültelerinin beslenme ve diyetetik bölümü laboratuvarlarında, Ziraat Fakültelerinin Tarımsal Biyoteknoloji bölümünün araştırma-uygulama laboratuvarlarında, Fen-Edebiyat Fakültesi biyoloji ve kimya bölümlerinde, meslek yüksekokulları laboratuvar vb. birimlerinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı gıda kontrol genel müdürlüğü laboratuvarlarında, tarımsal işletmelerin il ve ilçe teşkilatlarında, TÜBİTAK, gıda kontrolü ile ilgili özel laboratuvarlarda, özel gıda işletmelerinde, gümrüklerde, Et ve Balık Kurumlarında ve gıdalarla ilgili işletmelerde görev yapabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notu, %40 ara sınav, (yazılı, proje, ödev, laboratuvar sınavı, kısa sınav vb.) %60 yarıyıl sonu sınavının toplamından hesaplanır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu şartlı başarılı notudur. Öğrencinin DC notu aldığı bir dersten başarılı olması için yarı yıl ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2324