Spor Yöneticiliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği
---
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Hakan ÜNAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Ar.Gör. Ayhan AYDOĞDU
Tarihçe
Spor Yöneticiliği Bölümü 2003 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde kurulmuş olup halen Spor Bilimleri Fakültesinde örgün eğitimine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Spor Yöneticiliği alanında Lisans derecesi
Kabul Koşulları
Spor Yöneticiliği Bölümü her yıl düzenlenen özel yetenek sınavları ile öğrenci almaktadır. Spor Yöneticiliği Bölümüne giriş için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yükseköğretim yerleştirme sınavında belirli bir baraj puanının alınması (bu puan her yıl özel yetenek sınavı kılavuzunda ilan edilmektedir) ve fakültemiz tarafından düzenlenen Özel Yetenek Sınavında başarılı olunması gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Spor Yöneticiliği Bölümünde Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) sınavından geçerli not almaları koşuluyla bilim sınavından alınan notlarla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler
Mezuniyet Koşulları
Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, öğrenimleri boyunca 46 Zorunlu 13 Seçmeli olmak üzere toplam 59 dersi başarı ile tamamlamak zorundadırlar. Öğrencilerin aldıkları derslerin AKTS toplamı 240'dır.
Mezun İstihdam Olanakları
YÖK’ün 15/01 /1996 tarih ve 55–1114 sayılı yazılarında 2547 sayılı kanun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesine göre mezunlarımız spor yöneticisi unvanını kullanabileceklerdir. Mezun olan öğrencilerimiz yönetim biliminin temellerini spor endüstrisi ve uygulaması ile birleştirebilen, genel işletme, hukuk ve pazarlama alanlarını spor kulüpleri, spor kurum ve kuruluşları ile birleştirebilen bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilir. Bu alandan mezun olan öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı birimlerde, spor federasyonlarında, spor kulüplerinde ve okullarda spor uzmanı, spor yöneticisi, lider ve ara eleman olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ölçme ve değerlendirme ara sınav ve yarıyıl sonu sınavından oluşmakta, bunlara ek olarak dersin niteliğine göre diğer etkinlikler (ödev, portfolyo, vb.) de eklenebilmektedir. Her bir sınavın katkı oranları (yarıyıl sonu sınavı en az %50 olmak koşuluyla) ilgili öğretim elemanının dönem başında belirlediği yüzdelik dilime göre belirlenmektedir.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2300