Antrenörlük Eğitimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. KEMAL GÖRAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. GÖNÜL BABAYİĞİT İREZ
Tarihçe
Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü iken, 21 Temmuz 1995 gün ve 22350 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 95/7044 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2809 sayılı Kanun'un ek 30. Maddesine göre Üniversitemize bağlı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu olarak kurulmasına karar verilmiştir. Yüksekokul bünyesinde Antrenörlük Eğitimi Bölümü olarak 2002 yılında kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Branşına özgü Antrenörlük alanında Lisans derecesi.
Her branşın kendi federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenen kademelere göre antrenörlük belgesi.
Kabul Koşulları
Antrenörlük Eğitimi Bölümü her yıl düzenlenen özel yetenek sınavları ile öğrenci almaktadır. Adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmeleri zorunludur. Antrenörlük Eğitimi Bölümünü tercih edecek olan öğrencilerin programa özel yetenek sınavı ile öğrenci alındığından, iyi bir fiziksel uygunluk düzeyi yanında, spor alan bilgisi derslerinin uygulamalarını gerçekleştirebilecek yeterli atletik yapı ve beceriye sahip olmaları gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Antrenörlük Eğitimi Bölümünde Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) sınavından geçerli not almaları koşuluyla bilim sınavından alınan notlarla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler
Mezuniyet Koşulları
Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencileri, öğrenimleri boyunca 47 Zorunlu 13 Seçmeli olmak üzere toplam 60 dersi başarı ile tamamlamak zorundadırlar. Öğrencilerin aldıkları derslerin AKTS toplamı 240'dır.
Mezun İstihdam Olanakları
Antrenörlük Eğitimi Bölümü mezunları, amatör ve profesyonel spor kulüplerinde, Spor Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda antrenör ve yardımcı antrenör olarak çalışırlar. Ayrıca özel spor salonlarında ve turizm sektörü gibi sportif etkinliklerin öğretilmesi ve organizasyonlarda görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ölçme ve değerlendirme ara sınav ve yarıyıl sonu sınavından oluşmakta, bunlara ek olarak dersin niteliğine göre diğer etkinlikler (ödev, portfolyo, vb.) de eklenebilmektedir. Her bir sınavın katkı oranları (yarıyıl sonu sınavı en az %50 olmak koşuluyla) ilgili öğretim elemanının dönem başında belirlediği yüzdelik dilime göre belirlenmektedir.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2295