Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ÖZEL YETENEK
Program İçeriği

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı Öğretim Amaçları



1 - Ders planlarını ve öğrenme ortamlarını Beden Eğitimi ve Spor öğretimine uygun düzenleyebilecek, öğretim süreçlerine uygun materyal ve kaynak kullanabilecek, bu süreçlere ilişkin çıktıları uygun ölçme ve değerlendirme araçlarıyla değerlendirebilecek öğretmenler yetiştirmek



2 - Beden eğitimi ve spora ilişkin kavramları fizikel olarak aktif bir yaşama aktaran ve öğrencilerine bu yaşam tarzıyla örnek olacak öğretmenler yetiştirmek,



3 - Farklı spor branşlarında temel eğitim verebilecek düzeyde bilgi birikimine sahip olan öğretmenler yetiştirmek,



4 - Beden Eğitimi ve Sporun, milli birlik ve bütünlüğümüzün temel unsurlarından biri olduğunu benimseyen öğretmenler yetiştirmek,



5 - Beden Eğitimi ve Spora dair kuramsal ve uygulamaya ilişkin var olan bilgileri eleştirel gözle değerlendirebilen ve bu bilgileri çalıştıkları bölgelerdeki insanların bilgi ve görgülerinin olgunlaşmasına katkı sağlayacak şekilde geliştirebilen, kullanabilen öğretmenler yetiştirmek,



6 - Günümüz teknolojilerinden ve farklı öğretim yöntemlerinden etkin bir şekilde faydalanarak, Beden Eğitimi ve Spora ilişkin temel becerileri kazandırmak.

Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Fatma İlker KERKEZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Ar.Gör. Derya SAKALLI
Tarihçe
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde ilk olarak Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 12 Ocak 1995 tarihli onayı ile Fen Edebiyat Fakültesi çatısı altında kurulmuştur. Sonrasında 25 Temmuz 1995 gün 22350 sayılı resmi gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu kurularak Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Yüksek Okul bünyesine bağlanmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bakanlar Kurulu'nun 26.01.2015 tarihli kararı ile kapatılarak yerine aynı kararla Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Bu çerçevede Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2015 yılından bu yana Spor Bilimleri Fakültesine bağlı olarak eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Kazanılan Derece
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni
Kabul Koşulları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü her yıl düzenlenen özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye girmeleri ve ilk 800.000 sıralamasında yer almaları zorunludur. Beden Eğitimi ve Spor bölümünü tercih edecek olan öğrencilerin programa özel yetenek sınavı ile öğrenci alındığından, donanımlı bir özgeçmişe iyi bir fiziksel uygunluk düzeyine, yeterli atletik yapı ve beceriye sahip olmaları gerekmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) sınavından geçerli not almaları koşuluyla bilim sınavından alınan notlarla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Lisans derecesini elde etmek için 240 AKTS'yi tamamlamak ve dörtlük sisteme göre en az 2,00 genel akademik ortalama elde etmiş olmak gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda beden eğitimi öğretmeni olarak, ilgili federasyonlardan antrenörlük belgesi alarak, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi ve diğer birimlerinde, Antrenör veya Spor Uzmanı olarak, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Programlarında akademisyen olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Değerlendirme Sistemi” tablolarında ayrıntılı olarak tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.



https://obs.mu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=2297&lang=tr